De "dode" WiFi zone: die plek in uw huis waar op onverklaarbare redenen geen WiFi was. Met alle apparaten, metalen machines en bouwstructuren in uw woning kan zelfs de krachtigste WiFi-router niet altijd alle plekken in uw huis bereiken. WiFi range extenders, ook wel WiFi-boosters genoemd, zijn een eenvoudige en goedkope manier om een einde te maken aan dat mysterie en alle "dode" WiFi zones uit uw huis te verbannen.

Uitleg over WiFi-signaalversterkers 101

WiFi range extenders versterken de bestaande WiFi in uw huis door de draadloze signalen van uw router op te vangen en ze opnieuw uit te sturen met krachtige versterkers en antennes. Dit maakt het bereik twee keer zo groot. NETGEAR WiFi range extenders zijn universeel compatibel: ze versterken het WiFi-signaal van iedere standaardrouter van elk merk, zelfs van de router die u van uw serviceprovider hebt ontvangen.

Verbeter de prestaties van uw extender

WiFi-boosters installeert u in een paar minuten en kunnen WiFi-dekking bieden voor uw hele huis. De beste plek voor de extender is halverwege de router en de "dode" WiFi zone. De signaalsterkte en bandbreedte worden onmiddellijk versterkt en doorgestuurd naar de probleemplek.

Voor optimale prestaties moet de WiFi-snelheid van uw nieuwe extender minimaal gelijk zijn aan die van uw bestaande router. Als u bijvoorbeeld een dual-band AC1200-router hebt, kiest u een dual-band AC1200-extender om de prestaties en het bereik te maximaliseren.

Zie hoe WiFi range extenders uw netwerkdekking vergroten zodat uw smartphones, tablets en computers online blijven met minder storingen.

WiFi Analytics App

WiFi Analytics-app

Voordat u uw WiFi range extender configureert moet u de WiFi Analytics-app van NETGEAR downloaden om de WiFi-sterkte in alle vertrekken van uw huis te testen, zodat u precies weet waar de dekking het slechtst is. Nadat u de WiFi-booster hebt geïnstalleerd, meet u de signaalsterkte nogmaals met de app om te zien met hoeveel de netwerksnelheid is verbeterd. 

Met de WiFi Analytics-app kunt u het volgende doen:

  • Uw thuisnetwerk optimaliseren
  • De netwerkinstellingen controleren
  • De signaalsterkte bewaken
  • De WiFi-kanalen met het minste verkeer en de minste storingen identificeren 

Download de WiFi Analytics-app nu

ex7000 & ex6100 Range Extenders

Stopcontact- of bureauontwerp? Er zijn twee goed ogende opties.

Er zijn WiFi-extenders met twee typen vormfactor: extenders die u op uw bureau zet en extenders die u direct in een stopcontact steekt. Als u op zoek bent naar een weinig opvallend model zonder kabels dat goed past in het interieur van uw huis, dan is een stopcontactmodel de beste optie. Een bureaumodel is een uitstekende keuze als u tot vijf Ethernet-poorten nodig hebt om meer bekabelde netwerkapparaten en USB-opslagapparaten aan te sluiten.

Zie producten >>

Versterk de WOW-factor van uw entertainment met een WiFi-booster

Als u streaming entertainment en online gaming serieus neemt kunt u een WiFi range extender gebruiken om elk apparaat met een bekabelde netwerkpoort geweldige WiFi-connectiviteit te geven. Het is heel simpel! Gebruik gewoon een Ethernet-kabel om uw Smart TV, Blu-Ray-speler of gameconsole aan te sluiten op de Ethernet-poort van de WiFi-extender om het apparaat draadloos te verbinden met het WiFi-netwerk. Waardeer uw Home Theater op voor de hoogste WiFi-snelheden die momenteel beschikbaar zijn.

FastLane

Als u het bereik van uw dual-band router wilt vergroten is het essentieel de beste WiFi-booster te kiezen. De meeste dual-band range extenders maken tegelijkertijd op beide banden verbinding met uw router en apparaat. Als u beide banden deelt kan de algehele snelheid lager worden. Alle NETGEAR dual-band range extenders ondersteunen FastLane wat zorgt voor hogere snelheden. Met FastLane kunt u de ene WiFi-band koppelen aan uw router en de andere band aansluiten op uw apparaten. Hierdoor kunt u op elke band de hoogste snelheid gebruiken en uw apparaten voorzien van de hoogste WiFi-snelheid.

Nieuwe Wi-Fi-access points

Hoewel dit iets geavanceerder is: als uw huis of bedrijf al bekabeld is voor netwerkaansluitingen met Ethernet- of CAT5-aansluitingen, kunt u een range extender gebruiken in Access point-modus om daarmee onmiddellijk een nieuw access point te creëren. Zet de range extender in Access point-modus en sluit deze aan met een Ethernet-kabel. Start het systeem en u hebt een nieuwe WiFi-toegang gemaakt om al uw WiFi-apparaten aan te sluiten.

Loop rond en maak verbinding in elke uithoek van uw huis.

Een WiFi range extender kan het laatste puzzelstukje zijn om uw hele huis te voorzien van een supersnelle WiFi-netwerk. U kunt dan muziek streamen in de achtertuin, videochatten in de keuken of online gamen in het souterrain. Met andere woorden, met een range extender hebt u overal WiFi, ook op plekken waar u dat nooit had.

Zie producten>>