Doe meer met minder vermogen, overhead en gedoe.

Organisaties van iedere omvang optimaliseren hun datacenters en serverruimten door servers te consolideren om zo ruimte, capaciteit en management-overhead vrij te maken. De eerste stap betreft gewoonlijk het consolideren van toepassingen op minder servers. Maar de volgende grote ingreep en kans is servervirtualisatie. Met servervirtualisatie kunnen meerdere virtuele machines (VM's), met elk hun eigen besturingssysteem en toepassingen, samen naast elkaar op één fysieke server bestaan. Dat leidt tot forse besparingen op ruimte, stroom en tijd.

Zonder de kosten en complexiteit van een grote IT-structuur, heeft NETGEAR duizenden MKB's geholpen snel en gemakkelijk de overstap naar virtualisatie te maken.

Elke goede virtualisatieoplossing vereist degelijke netwerk- en opslagoplossingen

Servervirtualisatie is sterk afhankelijk van netwerken en opslag. Virtuele machines groeien en hebben meer opslagruimte nodig dan één fysieke server kan bieden. Network Attached Storage (NAS)-systemen en Storage Area Networks (SAN's) bieden redundante, speciale opslagruimte voor virtuele machines. De verbinding tussen servers en opslag moet snel zijn om opstoppingen te voorkomen. NETGEAR ReadyNAS®- en ReadyDATA®-opslagsystemen en de krachtige ProSAFE®-switches zijn hierop het toonaangevende antwoord.

Zie hoe ReadyDATA® de belofte van virtualisatie verandert in een praktische, betaalbare realiteit.

Het goedkopere en eenvoudigere alternatief voor Fibre Channel

Probleem:

Fibre Channel stelt middelgrote bedrijven voor twee grote problemen: kosten en complexiteit. Fibre Channel SAN’s zijn de duurst beschikbare optie vanwege tal van dure onderdelen die moeten worden geïnstalleerd in servers, switches en backend SAN-opslagsystemen.  En in termen van complexiteit vereisen Fibre Channel SAN’s meestal gespecialiseerde vaardigheden die de gemiddelde serverbeheerder niet heeft.

Oplossing:

Het iSCSI-protocol van NETGEAR-opslagoplossingen is een alternatief voor Fibre Channel SAN’s dat perfect geschikt is voor middelgrote bedrijven. Elementair iSCSI wordt tegenwoordig ondersteund door de meeste besturingssystemen. Hierdoor kunnen het 10G Ethernet van NETGEAR-opslagoplossingen en de met NETGEAR beheerde switches de vergelijking met Fibre Channel als een SAN-verbindings-fabric meer dan uitstekend doorstaan. Voordelen zijn:

  • Lagere kosten voor apparatuur en beheer
  • Beter serverbeheer.
  • Beter noodherstel
  • Voortreffelijke prestaties

Dankzij de iSCSI-ondersteuning van NETGEAR-opslagoplossingen kunt u uw virtuele machines hosten en er back-ups van maken. Na het maken van een back-up, kunt u kopieën van deze virtuele machines desgewenst offsite opslaan, zodat u gemakkelijk kunt herstellen van iedere soort noodsituatie.  De automatische iSCSI-functies van met NETGEAR beheerde switches helpen u om iSCSI-netwerkverkeer automatisch te prioriteren. Dit resulteert in een volledige oplossing die ideaal is voor middelgrote bedrijven, medische instellingen, advocatenkantoren en filialen van grotere organisaties.

Bekijk hoe onze Oplossingsgids Netwerkoplossingen voor opslag en de bijbehorende Application Notes richtlijnen en voorbeeldontwerpen bieden voor middelgrote organisaties.