Een cloud huren of een cloud kopen. Waarom niet beide?

De cloud heeft de manier waarop we zaken doen veranderd. De cloud leidt tot lagere kosten, vereenvoudigt assetbeheer en biedt meer flexibiliteit via externe toegang: altijd, overal.  Maar de vraag rijst of u een cloud van derden moet huren of een eigen, in-house cloud moet opzetten.  Voor kleine en middelgrote bedrijven heeft het een paar nadelen alleen een cloud van een externe service te gebruiken. De maandelijkse kosten kunnen hoger zijn dan de aanschafprijs, latentie kan de gegevenstoegang op cruciale momenten hinderen en gegevens die worden opgeslagen op de hardware van iemand anders, lopen gevaar.

Er zijn tegenwoordig cloudoplossingen die werken met onsite hardware. Daarmee beschikt u over de flexibiliteit van een overal toegankelijke cloud en houdt u het beheer van de hardware in eigen handen. Het huren van infrastructuur van een openbare cloudserviceprovider kan aantrekkelijk lijken voor bedrijven met een klein budget en een nog kleinere IT-afdeling. Het is echter een best practice de risico's in evenwicht te houden door essentiële gegevens tegen hacken en gegevensverlies te beschermen met in-house oplossingen die via de cloud toegankelijk zijn, en een cloudservice van derden te gebruiken voor minder essentiële gegevens.

Blijf geaard met een snellere, beter beveiligde NAS-oplossing

Probleem:

Uw cloudservice is traag en u betaalt er maandelijks voor. 

Oplossing:

Services zoals Dropbox en box.net zijn flexibel, maar die flexibiliteit gaat ten koste van snelheid, beveiliging en handige functies.   

Met een veelzijdig Network Attached Storage (NAS)-systeem zoals NETGEAR ReadyNAS en ReadyDATA beschikt u over tal van ingebouwde functies voor gegevensbeheer. U hebt dan een systeem dat sneller is dan cloudservices, waarbij u afhankelijk bent van uw internetverbinding. Bovendien is zo'n systeem goedkoper dan services met doorlopende abonnementskosten, die bovendien na verloop van tijd kunnen stijgen. Met hardware voor de NAS waarvoor u één keer betaalt, en dat is alles.

Meer informatie over de voordelen van het in-house opslaan van gegevens

Disaster recovery for your business with ReadyNAS Desktop from NETGEAR

Ontdekking in de cloud, replicatie en beheer Daar is zakelijk gezien geen speld tussen te krijgen.

Probleem:

Bedrijven hebben volledig replicatie- en apparaatbeheer vanuit de cloud nodig voor hun lokale NAS-hardware.

Oplossing:

NETGEAR ReadyNAS- en ReadyDATA-opslagoplossingen hebben alle kenmerken van een product van bedrijfsklasse en bieden de flexibiliteit van cloudtoegang en -beheer. Met NETGEAR-cloudoplossingen kunt u geografisch verspreide systemen gemakkelijk installeren en beheren en kunt u functies voor offsite back-ups en gegevensherstel configureren. Het repliceren van gegevens via de cloud is perfect voor snelgroeiende, veel resources gebruikende bedrijven die op zoek zijn naar een efficiënte, beveiligde oplossing voor back-ups en noodherstel.

Zie waarom ReadyNAS en ReadyDATA betaalbare en flexibele opslagoplossingen zijn.